1- Fen bilimleri ve mesleki alanda temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanır ve ve bu bilgileri çözüm üretmede kullanabilme yeteneğine sahip olur.
2- Çevre Koruma ve Kontrol alanında tanımlanmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlar, toplar ve etkin bir biçimde kullanır, pratik uygulamalarda gereken el ve düşünsel becerileri kullanabilir.
3- Çevre Koruma ve Kontrolü Programı ile ilgili çalışmalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunları belirler ve çözüm arama yeteneğini kazanır ve elde edilen analiz sonuçları yorumlayıp değerlendirebilir.
4- Disiplin içi ve disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma becerisi kazanır, alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
5- Küresel ve yerel çevre problemlerine duyarlılık kazanır.
6- Çevre koruma alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilir ve etkin kullanabilir.
7- Çevre Koruma ve Kontrolü Programı ile ilgili konularda, sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olur.
8- Sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanır.
9- Teknik uygulamaların evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi edinir, probleme dönük çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık kazanır.
10- Alanında girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık kazanır.
11- Yaşam boyu öğrenme gerekliliği ve bilincini kazanır.